slhrendeit

Tople začetne jedi


Med tople začetne jedi sodijo jajčne jedi ali fritaje, pripravljene s šparglji, domačimi klobasami, jurčki, tartufi, paradižnikom, radičem in poganjki mladega česna imenovanimi tudi peski.

Poleg raznih fritaj uvrščamo v to skupino še ocvrt pršut s polento, pršut v vinski omaki, pršut v belem vinu s tartufi, panceto s paradižnikom, polento z rukolo, rižote in rezance z morskimi sadeži, pedoče na buzaro, rakovice na šugo z malvazijo.

 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži1  Školjke na buzaru
 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži  Školjke na buzaru

 

Posebna specialiteta sta sipina črna rižota ter tartufi s fuži, rezanci in njoki.

 

 Sipina črna rižota Fuži s tartufi 
 Sipina črna rižota  Fuži s tartufi

 

Vrsto receptov za jedi najdete na tej povezavi.

Vir:

Živković, Milica in Poklar Vatovec, Tamara. Istrska kulinarika. avgust 2009. 

To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno- Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija licenco.

Last modified on četrtek, 21 maj 2015 06:47
Tagged under

Novo na portalu

cache/resized/45020bfb503ac3152ce57cac0e93392a.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/75c51dd64f8a1680cbbd61258c3e2338.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/a5bce6b698669fe0a6d8ab61c5575454.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/b21563e99e14b8c7c2244ff616778a42.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/9d5698c90252fc407ccb2d928b03851d.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/f2a25712b950fc5c2393b82f0d57f190.jpg
Mesta in naselja

Na strani je 134 gostov in ni članov .

Top