slhrendeit

Tople začetne jedi


Med tople začetne jedi sodijo jajčne jedi ali fritaje, pripravljene s šparglji, domačimi klobasami, jurčki, tartufi, paradižnikom, radičem in poganjki mladega česna imenovanimi tudi peski.

Poleg raznih fritaj uvrščamo v to skupino še ocvrt pršut s polento, pršut v vinski omaki, pršut v belem vinu s tartufi, panceto s paradižnikom, polento z rukolo, rižote in rezance z morskimi sadeži, pedoče na buzaro, rakovice na šugo z malvazijo.

 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži1  Školjke na buzaru
 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži  Školjke na buzaru

 

Posebna specialiteta sta sipina črna rižota ter tartufi s fuži, rezanci in njoki.

 

 Sipina črna rižota Fuži s tartufi 
 Sipina črna rižota  Fuži s tartufi

 

Vrsto receptov za jedi najdete na tej povezavi.

Vir:

Živković, Milica in Poklar Vatovec, Tamara. Istrska kulinarika. avgust 2009. 

To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno- Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija licenco.

Last modified on četrtek, 21 maj 2015 06:47
Tagged under

Novo na portalu

cache/resized/5c3e5fee8dfb884b785f890f557d067a.jpg
Zelenjavne jedi
cache/resized/16a22b4b0825a806db416a2d5e5641ba.jpg
Zelenjavne jedi
cache/resized/5023b93e0ae1a3a95b96253ac8258c62.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/6a4f085a1275e3c857f72b23946e5f1a.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/660c07a72b8417993f2602a9ace854d3.jpg
Ribje jedi
cache/resized/bc11e193eb39533778c4501e7286cf7c.jpg
Zelenjavne jedi

Na strani je 199 gostov in ni članov .

Top