slhrendeit

Tople začetne jedi


Med tople začetne jedi sodijo jajčne jedi ali fritaje, pripravljene s šparglji, domačimi klobasami, jurčki, tartufi, paradižnikom, radičem in poganjki mladega česna imenovanimi tudi peski.

Poleg raznih fritaj uvrščamo v to skupino še ocvrt pršut s polento, pršut v vinski omaki, pršut v belem vinu s tartufi, panceto s paradižnikom, polento z rukolo, rižote in rezance z morskimi sadeži, pedoče na buzaro, rakovice na šugo z malvazijo.

 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži1  Školjke na buzaru
 Ocvrt pršut s polento  Rižota z morskimi sadeži  Školjke na buzaru

 

Posebna specialiteta sta sipina črna rižota ter tartufi s fuži, rezanci in njoki.

 

 Sipina črna rižota Fuži s tartufi 
 Sipina črna rižota  Fuži s tartufi

 

Vrsto receptov za jedi najdete na tej povezavi.

Vir:

Živković, Milica in Poklar Vatovec, Tamara. Istrska kulinarika. avgust 2009. 

To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno- Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija licenco.

Last modified on četrtek, 21 maj 2015 06:47
Tagged under

Novo na portalu

cache/resized/4d9cba84d83daf9c63c730c6e8d91fb0.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/fc3718218f0e1c7f953f6f39319000ce.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/2415c761c540869a6d0a1e8a0c1c4bd0.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/1bd90db24bcf92f5ed2206dec375f857.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/b6c7fe5a1739d6ed19727cd1ebcf95cc.jpg
Kulturne znamenitosti

Na strani je 142 gostov in ni članov .

Top