Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Vina Montis & Eko Laura

V čudoviti mali istrski vasici Montinjan, s pridihom morja, smo pri Vina Montis z ljubeznijo in spoštovanjem za vas pridelali naravne zaklade Istre...

Lega vinogradov in oljčnikov
Naši vinogradi in oljčniki se razprostirajo na nadmorski višini 150 metrov, kjersredozemsko podnebje in istrska prst ponujata zelo ugodne razmere za rast trt in oljk. Vsi vinogradi in oljčniki zasedajo sončne lege s pogledom na morje, kar obogati kakovost naših pridelkov, ki jih oblikuje vonj Sredozemlja in bogat okus.

Trudimo se za neokrnjenost narave, zato se izogibamo fitofarmacevtskih sredstev, ki škodujejo zdravju in okolju. Naš slogan je Uživaj zdravo, da boš zdrav užival.

Vinska klet in domačija
Nahaja se v središču vasi, obsega pa 6h raztresene posesti. Naš rod se trudi ohranjati tradicijo, saj se je z vinarstvom in oljkarstvom ukvarjal že naš praded. Najstarejši vinograd ima več kot 100 let, pa tudi oljke so častitljive starosti. Največja med njimi,ki je tudi najstarejša, nosi iz roda v rod ime Koprčanka.

O dolgoletni tradicij priča tudi velik oljni kamen, ki je v lasti družine in ima čez 250 let. Kamen je prišel k hiši kot dota ene izmed žena, ki so se (primožile) poročile v družino Bordonovih. Danes naša družina šteje šest članov, tri generacije, med katerimi vsak po svojih močeh pripomore k ohranjanju dejavnosti.

Veliko pozornosti posvečamo tehnologiji pridelave vin v naši kleti. Srednja generacija smo se odločili, da ohranimo star način pridelave za eno sorto vina, za drugo pa smo izbrali drugačno - modernejšo tehnologijo. Pri tem smo zelo uspešni kar dokazujejo številne nagrade za kakovost, ki smo jih prejeli na mednarodnih tekmovanjih in doma.

V naši ponudbi najdete dva izbora avtohtonih sort vin slovenske Istre; Malvazijo,Refošk, Muškat, pa tudi druge proizvode, kot so refoškov liker Montinjanček, domača grappa, in seveda eko-ekstra deviško oljčno olje, katero je na izboru za županovo olje dobilo srebrno medaljo.

Vodene degustacije
Na naši domačij se lahko, ob predhodnem naročilu, udeležite vodene degustacije vin, domačih žganj, likerjev in oljčnega olja.

Za skupine organiziramo pohod po poti Srce čez Montinjan - kapelica do izvira Mrzlek z ogledom zanimiv točk. Naročite vaš obisk!

Ekstra deviško oljčno olje Montis – z geografskim poreklom slovenske Istre
Oljka je simbol; miru, rodnosti, večnosti... Olivno olje je tekoče zeleno-rumeno zlato,kar je zapisal že Homer. V slovenski Istri so oljke in olje pomenili: hrano, zdravilo, luč, plačilo, preživetje.

Da je pridelano, predelano, pripravljeno v Slovenski Istri. Posebnosti so pogojene s klimo, sortnimi nasadi, lego, takojšnjo predelavo, nadzorovano varstvo pred različnimi boleznimi, hladno stiskanje do 27°C, integrirana predelava, ročno obiranje plodov.

To ekstra deviško olje je olje najvišje kakovosti, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki. Vrednost kislinske stopnje mora biti pod 0,8%.

Oljčno ali olivno olje je osnova mediteranske prehrane, ki jo številni strokovnjaki za zdravje priporočajo za ohranjanje zdravja in podaljševanje mladosti. Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E. Uspešno se uporablja pri dietah diabetikov. Varovalni učinki so posledica visokih vsebnostih antioksidantov kot polifenolov, ki jih vsebujejo oljčna olja in v uravnoteženi maščobno kislinski sestavi.

Številne raziskave dokazujejo, da oljno olje varuje pred: artitisom, rakom na dojki, koronarnimi boleznimi idr.

Oljčno olje vsebuje številne sestavine: aldehidi, polifenoli, alkoholi, estri, ogljikohidrati, ketoni, furani in druge sestavine kot so hexenol, heptanol, tirosol in hidroksistirosol, ki nastane med zorenjem in staranjem le v kvalitetnih in vrhunskih oljih.

Antioksidanti kot so flavonidni polifenoli in drugi preprečujejo okvare celic. 10 ml deviškega olivnega olja vsebuje 5 mg antioksidantov. Vsebuje vitamine E, D, A in K, ki jih organizem ne tvori in so topni v olju, bogatem z esencialnimi maščobnimi kislinami. Največ je vitaminov kompleksa E, saj ga je v jedilni žlici kar 1,6 mg.

Poleg priprave degustacije s pristnimi istrskimi jedmi vam je na posestvu na voljo tudi najem apatmaja z dvema sobama, dnevno, kuhinjo in veliko teraso. Uživajte v lepoti razgleda od slovenskega morja do Učke v mirnem objemu vinogradov in oljk. Apartma se nahaja nad kletjo in ima lasten vhod in je sodobno opremljen.

Vir:
http://www.vina-montis.si/
http://www.eko-laura.si/

Additional Info

  • Nakup:

    vina

  • Opombe:

    1 x apartman 4 ležišča

  • Prenočišča: DA
  • Telefon: 05 655 08 04
  • GSM: 031 398 086
  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Pošta: 6273 Marezige
  • Naslov:

    Montinjan 7

  • Naziv: Vina Montis & Eko Laura
  • Vrsta gostinskega objekta: Vinska klet
Read 3007 times četrtek, 26 marec 2015 20:02

K2_TITLE_COMMENTS

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 24 gostov in ni članov .

Top