Marmelade, sokovi, sladice
Kvašene fritole
V skodelico damo zdrobljen kvas, malo mlačnega mleka in sladkorja ter pustimo na toplem, dokler ne vzhaja (se speni).
V posodi
Istrska potica
Testo: Iz kvasa, žličke sladkorja, žlice moke in 0,5 dl mlačnega mleka naredimo kvasec. Damo ga na toplo. Vzhajanega zlijemo k presejani in
Kakijevo pecivo
Vse sestavine zmešamo, damo v majhen pekač in v ogreto pečico na približno 180 - 200 stopinj. Pečemo približno 20 minut oz.
Melonin sladoled
Melono otrebimo pešk, olupimo in zmeljemo. Sladkor skuhamo z vodo, dobro ohladimo in zmešamo z 0,5 l melonine kaše. Dodamo rum, limonin
Čokoladna torta z
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rdečo peso zmeljemo v pire. Čokolado sesekljamo v mešalniku, da ostanejo določeni delčki še tako
Figove kroglice
Suhe fige narežemo na drobne kocke, dodamo mlet sladkor, mlete orehe, rum, limonin sok in
Pandišpanija
V posodo damo rumenjake, sol in naribano limonino lupino ter vse dobro zmešamo, nato dodamo š
Fritole 2
Iz kvasa, žlice sladkorja, dveh žlic moke in 0,5 dl mleka naredimo kvasec. Vzhajanega zlijemo k presejani in ogreti moki ter ga vanjo zamešamo.
Sirova torta
Pečico segrejemo na 170 stopinj.
Čokolado stopimo nad soparo, beljake pa stepemo v trd sneg. V stopljeno čokolado najprej umešamo kremni
Istrski cukerini
Priprava:
Na mizo damo moko presejano s pecilnim praškom, vanjo naredimo vdolbino ter vanjo damo sol, sladkor in vaniljev sladkor, jajci ter
Busolaji
Priprava:
Vse sestavine mesimo na deski, dokler ne dobimo homogenega testa, ki ga zvaljamo v valj, razrežemo in iz posameznih kosov oblikujemo
Kakijeva marmelada
Postopek za pripravo kakijeve marmelade:
Kakije najprej operemo in jih narežemo na četrtine, lupiti pa jih ni treba.
Nato