Testenine
Istrski štruklji
Najprej pripravimo vlečeno testo iz navedenih sestavin. Namažemo ga z oljem, zavijemo v folijo in pustimo počivati pol ure. Na oljč
Rezanci z morskimi
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in morske sadeže. Nekoliko prepražimo, dodamo pelate ali šalšo, prilijemo fond in
Paštafažoj
V večji lonec damo kuhat v vodo očiščen, opran fižol ter olupljen, narezan in opran krompir. Že na začetku
Rženi kruh
Kvas zdrobimo in zmešamo z žlico moke, žličko sladkorja in toliko mlačne vode, da
dobimo gostoto žvrkljanega testa. Na toplem
Kruh z oljkami
Iz kvasa, žličke sladkorja, žlice moke in 0,5 dl mlačne vode naredimo kvasec. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. Približno ¾ presejane moke
Fuži
Na mizo ali desko damo kupček moke na sredi pa napravimo vdolbino. Vanjo damo jajca, olje, sol in malce vode in vse dobro
Fuži s
1. Vso zelenjavo narežemo na manjše kose in stresemo v ponev. Prilijemo malo olja in začnemo pražiti, nato ogenj zmanjšamo,
Rženi kruh
Kvas zdrobimo in zmešamo z žlico moke, žličko sladkorja in toliko mlačne vode, da dobimo gostoto žvrkljanega testa. Na toplem naj
Pikantna ribja omaka
Postopek po korakih:
V kozici močno segrejemo malo oljčnega olja in na njem zarumenimo česen. Dodamo na kocke narezan paradižnik/
nakelda
Priprava:
1. V večjo skledo damo zdrobljen kruh in pinco.
2. Dodamo nariban sir, koščke pancete in/ali pršuta, rozine, sol
Turistični štrukeljci
Postopek po korakih:
Moko, vodo, mleko, oljčno olje, kvas in sol damo v skledo ter mešamo in gnetemo 7 minut. Posodo s