Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Testenine

Istrski štruklji

Najprej pripravimo vlečeno testo iz navedenih sestavin. Namažemo ga z oljem, zavijemo v folijo in pustimo počivati pol ure. Na oljč

Rezanci z morskimi

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in morske sadeže. Nekoliko prepražimo, dodamo pelate ali šalšo, prilijemo fond in

Paštafažoj

V večji lonec damo kuhat v vodo očiščen, opran fižol ter olupljen, narezan in opran krompir. Že na začetku

Rženi kruh

Kvas zdrobimo in zmešamo z žlico moke, žličko sladkorja in toliko mlačne vode, da
dobimo gostoto žvrkljanega testa. Na toplem

Kruh z oljkami

Iz kvasa, žličke sladkorja, žlice moke in 0,5 dl mlačne vode naredimo kvasec. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. Približno ¾ presejane moke

Fuži

Na mizo ali desko damo kupček moke na sredi pa napravimo vdolbino. Vanjo damo jajca, olje, sol in malce vode in vse dobro

Fuži s

1. Vso zelenjavo narežemo na manjše kose in stresemo v ponev. Prilijemo malo olja in začnemo pražiti, nato ogenj zmanjšamo,

Rženi kruh

Kvas zdrobimo in zmešamo z žlico moke, žličko sladkorja in toliko mlačne vode, da dobimo gostoto žvrkljanega testa. Na toplem naj

Pikantna ribja omaka

Postopek po korakih:
V kozici močno segrejemo malo oljčnega olja in na njem zarumenimo česen. Dodamo na kocke narezan paradižnik/

nakelda

Priprava:
1. V večjo skledo damo zdrobljen kruh in pinco.
2. Dodamo nariban sir, koščke pancete in/ali pršuta, rozine, sol

Turistični štrukeljci

Postopek po korakih:
Moko, vodo, mleko, oljčno olje, kvas in sol damo v skledo ter mešamo in gnetemo 7 minut. Posodo s

Novo na portalu

cache/resized/e5637b3a615ded840978cd9ed37b0010.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/fc2ab97706a96ea0e585f3d1ed7a8c64.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/0f8d857ff839f3c1e1c0ac1d3482e7c3.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/bfb809edd8ae264dbbcf068bf9cfa74b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/395d4aab138ba9b7ba2aca1261c6a61a.jpg
Galerije, muzeji

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 97 gostov in ni članov .

Top