Mesne jedi
Šugo z divjim
Divjega zajca vzamemo iz pajsa (razsola) , ga operemo pod tekočo vodo in dobro obrišemo. Razrežemo ga na manjše kose in
Svinjina s koromač
V lonec damo svinjsko meso, vodo in taco ali oljčno olje ter kuhamo, da se meso nekoliko skuha, nato dodamo oprano in narezano
Kislo zelje s
Čebulo dobro sesekljamo, slanino zrežemo na kockice, zelje na hitro splaknemo s hladno vodo. V ponev vlijemo malo olja in na hitro popeč
Polnjene bučke
Najprej prepražimo čebulo in nato dodamo mleto meso. Meso popečemo, dodamo pelate, sol in poper. Ko je meso pečeno, ga vzamemo
Paradižnik nadevan
Paradižnike operemo, posušimo in jim z ostrim nožem odrežemo zgornji del, ki se ga drži pecelj. Odrezani del prihranimo.
Pršut v
Ne preveč tanke rezine pršuta opečemo na oljčnem olju z obeh strani. Dodamo moko, premešamo, prilijemo vino, dodamo začimbe
Jota
Fižol čez noč namočimo v vodi. Naslednji dan ga kuhamo skupaj z mesom. Posebej na oljčnem olju dušimo kislo zelje
Srna v omaki
Srna v omaki: Dobro kvašeno meso narežemo na kose, posolimo in opečemo na olju. Nato ga odstranimo iz posode in na
Mesne polpete s
Mesne polpete: Meso zmeljemo, prav tako zmeljemo v mleku namočen in dobro ožet kruh. Dodamo sesekljana česen in peteršilj, jajce, sol
Telečji žgvacet
Telečji žgvacet: Meso narežemo na kocke in prepražimo na olju. Dodamo sesekljano čebulo, prepražimo, nato dodamo na kocke narezan paradiž
Mesne polpete s
Mesne polpete: Meso zmeljemo, prav tako zmeljemo v mleku namočen in dobro ožet kruh. Dodamo sesekljana česen in peteršilj, jajce, sol