Mesne jedi
Carpaccio
Predpriprava
■ V majhni ponvici na hitro prepražimo poper, da zadiši, nato ga stremo v možnarju in potresemo po kosu
Brovada s polento
Priprava:
V loncu na oljčnem olju popražimo nekaj strokov česna. Ko porumenijo, jih odstranimo ter na
Vampi po starem
Priprava:
V kozici na masti ali oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo in na koščke narezano panceto. Dodamo sesekljan česen in
Tripe po trž
Priprava:
V kozici na oljčnem olju popražimo na koščke narezano slanino, narezano čebulo ter sesekljan česen in peteršilj. Dodamo š
Vrzote s klobaso
Priprava:
1. Klobase damo v ponev ali peč, da se počasi spečejo.
2. Med tem v slanem kropu obarimo opran in narezan
Bobiči s
V loncu kuhamo fižol in pršutovo kost, ki smo jo prej očistili in prekuhali. Dodamo
pešt (sesekljana slanina, česen
Istrski narezek
Vsa mesna živila zrežemo na tanke rezine in jih lepo naložimo na servirno posodo.
Priložimo na kocke narezan sir, oljke
Šugo z divjim
Divjega zajca vzamemo iz pajsa (razsola) , ga operemo pod tekočo vodo in dobro obrišemo. Razrežemo ga na manjše kose in
Svinjina s koromač
V lonec damo svinjsko meso, vodo in taco ali oljčno olje ter kuhamo, da se meso nekoliko skuha, nato dodamo oprano in narezano
Kislo zelje s
Čebulo dobro sesekljamo, slanino zrežemo na kockice, zelje na hitro splaknemo s hladno vodo. V ponev vlijemo malo olja in na hitro popeč
Polnjene bučke
Najprej prepražimo čebulo in nato dodamo mleto meso. Meso popečemo, dodamo pelate, sol in poper. Ko je meso pečeno, ga vzamemo
Paradižnik nadevan
Paradižnike operemo, posušimo in jim z ostrim nožem odrežemo zgornji del, ki se ga drži pecelj. Odrezani del prihranimo.
Pršut v
Ne preveč tanke rezine pršuta opečemo na oljčnem olju z obeh strani. Dodamo moko, premešamo, prilijemo vino, dodamo začimbe
Jota
Fižol čez noč namočimo v vodi. Naslednji dan ga kuhamo skupaj z mesom. Posebej na oljčnem olju dušimo kislo zelje
Srna v omaki
Srna v omaki: Dobro kvašeno meso narežemo na kose, posolimo in opečemo na olju. Nato ga odstranimo iz posode in na