slhrendeit

Kako pripravimo ribjo osnovo?

Kako pripravimo ribjo osnovo ali ribji fond?


Ribjo osnovo pripravimo iz ribjih kosti, glav in kože, ki nam ostane po filiranju brancina. V kolikor imamo pri roki, ribjo osnovo lahko obogatimo z drugimi vrstami rib (cipelj, sardela, morska žaba, molj,…), kakšno školjko, celim škampom, ki ga zrežemo na kose, ali le lupinami, ki so nam ostale pri čiščenju repkov.

V posodo nalijemo približno 1 liter hladne vode. Vanjo položimo ribje kosti, glave in kožo. Dodamo približno 200 g očiščene in oprane jušne zelenjave, lovorjev list, 2 žlici olivnega olja, malo soli in počasi kuhamo približno 1 uro. Pazimo, da ves čas le na rahlo vre. Ribjo osnovo dobro pretlačimo (lahko tudi s paličnim mešalnikom), precedimo. Tako pripravljeno ribjo osnovo lahko uporabimo takoj ali pa jo razdelimo v primerno velike posodice in jo zamrznemo za kasnejšo uporabo.

Vir:
http://www.fonda.si/sl/kulinarika/kuharski-nasveti

Novo na portalu

cache/resized/eaa025255a03d5b43ab512249e38232b.jpg
Naravne znamenitosti
cache/resized/5858019ec800602167659927c545c8d4.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/90eb61293faf09c6c160a8ee72f203ee.jpg
Naravne znamenitosti
cache/resized/31c4c5a27f669de1514c8ee52664bbb5.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/5b719361a19fafeba0ef11a9b39b6722.jpg
Naravne znamenitosti
cache/resized/64473328c201e766f8f05d1ff633e179.jpg
Turistične kmetije

Na strani je 16 gostov in ni članov .

Top