slhrendeit

Kako pripravimo ribjo osnovo?

Kako pripravimo ribjo osnovo ali ribji fond?


Ribjo osnovo pripravimo iz ribjih kosti, glav in kože, ki nam ostane po filiranju brancina. V kolikor imamo pri roki, ribjo osnovo lahko obogatimo z drugimi vrstami rib (cipelj, sardela, morska žaba, molj,…), kakšno školjko, celim škampom, ki ga zrežemo na kose, ali le lupinami, ki so nam ostale pri čiščenju repkov.

V posodo nalijemo približno 1 liter hladne vode. Vanjo položimo ribje kosti, glave in kožo. Dodamo približno 200 g očiščene in oprane jušne zelenjave, lovorjev list, 2 žlici olivnega olja, malo soli in počasi kuhamo približno 1 uro. Pazimo, da ves čas le na rahlo vre. Ribjo osnovo dobro pretlačimo (lahko tudi s paličnim mešalnikom), precedimo. Tako pripravljeno ribjo osnovo lahko uporabimo takoj ali pa jo razdelimo v primerno velike posodice in jo zamrznemo za kasnejšo uporabo.

Vir:
http://www.fonda.si/sl/kulinarika/kuharski-nasveti

Novo na portalu

cache/resized/420eb3a490530c7355969e8969e4641b.jpg
Mesta in naselja
cache/resized/a2d237c67eb791ce41684b000bea63d3.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/7bf445421fb3a06b850db9077fe51bd4.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/250589aaf36874c90660fd4495c585c7.jpg
Arheološka najdišča

Na strani je 160 gostov in ni članov .

Top