slhrendeit

Kako pripravimo ribjo osnovo?

Kako pripravimo ribjo osnovo ali ribji fond?


Ribjo osnovo pripravimo iz ribjih kosti, glav in kože, ki nam ostane po filiranju brancina. V kolikor imamo pri roki, ribjo osnovo lahko obogatimo z drugimi vrstami rib (cipelj, sardela, morska žaba, molj,…), kakšno školjko, celim škampom, ki ga zrežemo na kose, ali le lupinami, ki so nam ostale pri čiščenju repkov.

V posodo nalijemo približno 1 liter hladne vode. Vanjo položimo ribje kosti, glave in kožo. Dodamo približno 200 g očiščene in oprane jušne zelenjave, lovorjev list, 2 žlici olivnega olja, malo soli in počasi kuhamo približno 1 uro. Pazimo, da ves čas le na rahlo vre. Ribjo osnovo dobro pretlačimo (lahko tudi s paličnim mešalnikom), precedimo. Tako pripravljeno ribjo osnovo lahko uporabimo takoj ali pa jo razdelimo v primerno velike posodice in jo zamrznemo za kasnejšo uporabo.

Vir:
http://www.fonda.si/sl/kulinarika/kuharski-nasveti

Novo na portalu

cache/resized/8022a24010d1b915d804085f32588cfd.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/6a2dc76d540bd25bdd15925d391fcb35.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/aa10c7a6a0b023dc6c778ba0e1efc6e6.jpg
Nepremična kulturna dediščina
cache/resized/b552f0e705f8db8acfa04ab5b9662596.jpg
Galerije, muzeji
cache/resized/fdbf93445dd79603712bc3e171d463f2.jpg
Nepremična kulturna dediščina

Na strani je 36 gostov in ni članov .

Top