Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Gostišče Korone

Gostišče Korone se nahaja na izredno mirni lokaciji v istrski vasici Brezovica pri Gradinu. Z zelenjem obdan sodoben objekt nudi v pritličju restavracijo z 80 sedeži ter prostorno teraso z pogledom na bližnje istrske vasice.

PRENOČIŠČA

Poleg gostinske ponudbe nudimo tudi namestitev v sodobno in novo opremljenih apartmajih. Ker se gostišče nahaja na izredno lepi lokaciji, vam pogledi iz apartmajev ponujajo lep razgled na naravao in sosednje istrske vasi.

GOSTINSKA PONUDBA

V prijetnem domačem okolju vam ponujamo možnost kosil, poznih kosil, večerij in pa večernih zabav ob kvalitetni domači hrani in dobri kapljici domačega refoška ali malvazije.Fuži s tartufi V prijetnem ambientu boste lahko okusili svežo, domače pripravljeno hrano na tradicinalen istrski način. Od domačih predjedi, kot so narezki ali »istrski fuži s tartufi, šparglji in divjačinskim golažom« pa vse do glavnih jedi, po tistih receptih, kot so jih znale pripraviti naše »none«. Po obilnem obroku imate možnost »ležanja pod hrasti«, saj vam v poletnih mesecih nudimo ležalnike na prostem, kjer si boste lahko privoščili popoldanski počitek v senci ali na soncu ob skodelici kave.

Praznujete Abrahama? Imate službeno zabavo? Pripravljate komu rojstnodnevno zabavo ali ste se morda poročili? Zabave Za vse te priložnosti je pri nas ravno pravi naslov. Pripravljamo tudi takšne in drugačne zabave za večje in manjše skupine ljudi (do cca. 70 oseb) z možnostjo vnaprej pripravljenih menijev po naročilu. Vaš večer vam lahko po želji popestri tudi glasba v živo ali razni programi, kot so predstave lokalnih gledaliških in plesnih skupin, možnost predvajana posnetkov ali montiranih filmov prek prijektorja na velikem zaslonu, idr.

KJE SMO?

Nedaleč od morske obale se razprostira koprsko podeželje, kamor se lahko zapeljemo do slikovitih istrskih vasic in občudujemo naravne in kulturne znamenitosti čarobne Istre. Korone zemljevidMala razpotegneja vasica Brezovica pri Gradinu se nahaja v samem osrčju slovenske Istre, v neposredni bližini sosednje Hrvaške. Od nekdaj je bilo prav to podeželje priljubljeno območje za sprehode in počitke v svoji neokrnjeni naravi, saj je ravno toliko oddaljena od mestnih središč, da lahko človek najde svoj mir in se naužije svežega zraka. Leži na 458 m nadmorske višine, med vasicama Gradin in Pregaro. Če se zapeljemo še malenksot naprej smo že na Hrvaški meji, kjer lahko nadaljujemo svojo pot proti Oprtalju ali izjemnem srednjeveškem mestecu Motovunu, pa vse do Buzeta. Iz Kopra sledimo smeri Sv. Anton - Gračišče. Oddaljena je 23 km iz centra Kopra in(cca. 25 minut vožnje). Enkrat ko smo v bližini Gračišča pa sledimo smeri (tablam) Gradin. Stara Napoleonova cesta nas pripelje naravnost do Brezovice pri Gradinu, nato pa sledimo cesti, ki nas pelje naravnost skozi vas dokler ne zagledamo table v levo smer »Gostišče Korone«. Iz ljubljanske smeri z avtoceste zavijemo za izvoz Črni Kal, nato pa sledimo tablam Pula/Buzet. V Gračišču zavijemo desno za smer Brezovica pri Gradinu, nato pa sledimo tablam Gradin.

ČAROBNA ISTRA
Istra še danes velja za tisti »kanček« zemlje, kjer se vse blešči v svoji neokrnjeni naravi. Svež zrak, arhaični tip istrske hiše, tradicinalna istrska hrana, kot so fuži s tartufi ali dobri domači bobiči, »istrianski avtohtoni osli in Boškarini«, ki so še do nedavnega pripadali skoraj vsaki kmečki družini in še mnogo več bi lahko našteli, kaj vse zaznamuje to pokrajino, da jo lahko vidimo in občutimo v vsej svoji avtentičnosti in pristnosti, kakor se ponaša še danes. Vendar eno je brati, drugo je videti in doživeti!

IstraIstrski polotok je bil že od nekdaj zanimiv zaradi svoje raznolikosti, naravne lege in naravniih danosti, kulturnih znamenitosti, slikovitosti same pokrajine, pestre zgodovine in ljudstev, ki so polotok naseljevala stoletja in stoletja.

Istra je dobila ime po ilirskem plemenu Histri, ki so bili tu naseljeni vse do prihoda starih Rimljanov leta 187 pr.n.št., ki so si te kraje podvrgli in tako spremenili etnološko, politično ter jezikovno podobo Istre. O vsem tem nam pričajo tudi številne arheološke najdbe na tem območju. Tako lahko mirno rečemo, da se je tudi Istra začela oblikovati pod »Velikim Rimom« in doživela marsikatere premike v svoji zgodovini.

Od rimljanov pa vse do frankov, kasneje so si oblast lastili tudi oglejski patriarhi in navsezadnje je prešla pod oblast beneške republike vse do njenega propada leta 1797. Prav to obdobje daje pokrajini tisto čarobnost, saj je vsa arhitektura v Istri narejena po vzorcih stare beneške arhitekture, ki se je ta čas razvijala pod upravo Serenissime.

Kasneje je pripadala habsburški monariji, a med leti 1806 do 1813 je bila pod okriljem Ilirskih provinc, kjer se še danes lahko popeljemo po več kot dvesto let stari cesti, ki jo je dal zgraditi sam Napoleon, kot glavno cesto Trst - Pula. Ravno ta cesta nas popelje tudi do vasice Brezovica pri Gradinu, kjer se nahaja Gostišče Korone.

 

Additional Info

  • Nakup:

    np

  • Opombe:

    Po predhodnem naročilu za skupine in zaključene družbe.

  • Prenočišča: DA
  • Telefon: 05 131 15 00
  • GSM: 040 806 779
  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Pošta: 6272 Gračišče
  • Naziv: Gostišče Korone, Brezovica pri Gradinu
  • Vrsta gostinskega objekta: Gostilna
Read 1731 times sreda, 08 oktober 2014 08:16

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Na strani je 154 gostov in ni članov .

Top