Print this page
O nas
Traven

O nas

Spletni portal TRAVEN si prizadeva postati specializirani portal za vse, ki želijo negovati in obnavljati kulturno dediščino ter jo tudi uporabljati.  Kamen je vrednota. je sestavina avtohtone krajine, slednja pa prinaša edinstveno konkurenčno prednost od katere se da živeti.

Pri slednjem gre za niz koristnih virov podatkov za turista in obiskovalca. Predstavlja sodoben način prikazovanja in dostopanja do podatkov, bodisi prek zavihkov na vstopni strani ali pa  z uporabo geokodiranih podatkov (prikaz na zemljevidu). Ti pridejo prav še predvsem takrat, ko se uporabnik s pametnim mobilnikom ali tablico znajde »pri nas« in ga zanima marsikaj; od znamenitosti, do prostorske orientacije, kje je kaj za pod zob, koristnih informacij in podobno.


Brskanje po bogati zakladnici informacij postane doživetje tudi od doma. Verjetno bomo morali kaj kmalu  uspeti še z navideznim potovanjem po naših pokrajinah. Seveda, ničesar ne odtehta izvirne izkušnje. Poleg enotnega dostopnega mesta – navideznih vhodnih vrat – si portal prizadeva zagotavljati bogato navigacijsko strukturo  povezav na osnovni strani portala.


 Koliko stvari vam želimo povedati! So najboljše kar smo uspeli zabeležiti, ohraniti pred pozabo in podoživeti kot mreža predanih razvijalcev vsebin spletnega portala TRAVEN. Dodajamo vrednost in vas vabimo, da se nam pridružite. Baje Angleži vsak dan izumijo 500 novih besed, kaj morda Slovenci toliko podatkov tudi ne izgubimo za vedno!


Spletni portal za ohranjanje kulturne dediščine


Kako zagotavljati trajnostne učinke na področju ohranjanja in vzdrževanja kulturne dediščine? Vse poti merijo na uporabo informacijske tehnologije.


V osnovi gre za vertikalni spletni portal, ki je specializirano vstopno mesto za področje varovanja, ohranjanja in vzdrževanja kulturne, pa tudi naravne dediščine Slovenske Istre. Kot takšen je na razpolago še drugim zaokroženim kulturnim področjem.


Portal zagotavlja enotno dostopno mesto za raznolike informacije, združene pod eno streho. Prvinski namen portala je dvigniti raven zanimanja za ohranjanje kulturne dediščine in za njeno eksploatacijo. Pogosto se dogaja, da imajo zainteresirani resničen interes za ohranjanje, pa se izgubijo v nejasnostih ali zapletenih postopkih. Nadalje, niso prepričani, da se kaj takega res splača. Na obe vrsti izzivov odgovarjata tudi društvi Jugna in Baladur ter številna druga spletna mesta, organizacije  in posamezniki, ki jim je to interes. 


 Spletni portal Traven je izid socialnega podjetništva in odnosov. Gradijo ga posamezniki in skupine, ki večkratno obrnejo občasna sredstva iz javnih virov.

Last modified on torek, 29 oktober 2013 07:26
Urednik

Latest from Urednik