Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit
Pizdonkola Pizdonkola

Pizdonkola

REGRAT NA SOLATO S PANCETO

Priprava:
V skledo za solato damo očiščen, opran in odcejen regrat. V ponvi ocvremo na koščke narezano panceto in prilijemo domač kis. To polijemo po regratu, solimo, dodamo sesekljan česen in vse dobro premešamo.

KUHAN REGRAT NA SOLATO
.
Priprava:
Opran regrat na hitro barimo v slani vodi, nato ga odcedimo in ohladimo ter damo v solatno skledo. Dodamo sesekljan česen, poper, sol, zabelimo z oljčnim oljem in okisamo z vinskim kisom ter dodamo trdo kuhana jajca (ali krompir, fižol …).

Additional Info

  • Čas priprave:: np
  • Sestavine:

    REGRAT NA SOLATO S PANCETO

    Potrebujemo:

    - regrat,

    - domačo panceto,

    - vinski kis, česen in sol.

    KUHAN REGRAT NA SOLATO

    Potrebujemo:

    - regrat,

    - vodo, sol, poper, česen,

    - oljčno olje in vinski kis.

     

  • Kratek opis: Spomladansko utrujenost premagujemo tako, da pijemo in jemo zdravo hrano, bogato z vitamini in minerali. Zato pa je že od zdavnaj znala poskrbeti narava sama, saj nas prav spomladi obdari s številnimi zdravilnimi zelmi, samoraslim rastlinjem, zelenjavo itd. med katero sodi tudi regrat ali po domače pizdonkola (tudi jajčar, radičela itd.) Regrat je precej razširjena zdravilna zelnata trajnica, ki raste po travnikih in ob poteh po zmerno toplih območjih. Je ena najbolj zdravilnih spomladanskih vrst zelenjave, saj "čisti kri" kot pravi ljudsko izročilo, krepi organizem in lajša presnovo. Je grenkega okusa in se v glavnem pripravlja na solato z raznimi dodatki. Poznamo 40 vrst regrata in 60 podvrst, ki se dobro razlikujejo med seboj. V Evropi je najbolj razširjen navadni regrat.
Read 328 times ponedeljek, 07 november 2022 20:34
More in this category: « Peperonata

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 84 gostov in ni članov .

Top