Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Busolaji

Priprava:
Vse sestavine mesimo na deski, dokler ne dobimo homogenega testa, ki ga zvaljamo v valj, razrežemo in iz posameznih kosov oblikujemo obročke. Pečemo jih v pečici na pekaču, ki smo ga premazali z maslom. Ko obročki po 4 ali 5 minutah porjavijo, jih vzamemo iz pečice, pokapamo z rumom, posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

 Vir: https://ekopercapodistria.si/prosti-cas/iz-kuhinje-ze-disi-busolaj/

 

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    Čas priprave: Ni podatka

    Sestavine:

    500 g moke
    120 g masla
    170 g sladkorja
    3 jajca
    1 kozarček ruma
    1 vrečka kvasa
    vanilija
    limonina lupina
    sladkorni posip

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • So vrsta domačih piškotov v obliki obročkov, ki so bili nekoč na mizi za birme in poroke, pa tudi ob drugih praznikih, tako cerkvenih kot osebnih. Beseda izvira iz tržaške besede »buso« (ital. buco), kar pomeni luknja. Pecivo je namreč okrogle oblike, na sredi pa ima luknjo. Za pripravo busolajev obstaja več receptov, ki se razlikujejo le v nekaterih sestavinah.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 185 gostov in ni članov .

Top