Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Kokošji žgvacet

Priprava:

1.    Meso narežemo na kose.

2.    V kozici na oljčnem olju popražimo na drobno narezano čebulo, da se dobro zmehča.

3.    Dodamo kose kokošjega mesa, sol in poper, premešamo ter malo popražimo.

4.    Dolijemo šalšo, da prekrije meso, premešamo, začinimo z majaronom in baziliko ter na zmernem ognju kuhamo dokler se meso ne zmehča.

Varianta:

Kokošji žgvacet lahko kuhamo tudi z olupljenim, na kose narezanim krompirjem in ponudimo kot samostojno jed.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    90 minut

    Potrebujemo:

    -       1 kg kokošjega mesa

    -       12 čebuli

    -       oljčno olje

    -       šalšo (paradižnikovo kašo)

    -       majaron in baziliko

    -       sol in poper

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Nekoč so v Istri kokoši redili doma. Imeli so jih v posebnih ograjenih prostorih – kapunerah oziroma kokošnjakih. Pitali so jih izključno z domačo hrano, zato je bilo meso zelo okusno. Iz kokošjega mesa pa so pripravljali različne jedi: juho, rižoto z jetrci, na rošto in seveda na žgvacet. Kokošji žgvacet (kokošji golaž) je bil dokaj priljubljena istrska jed in svoj čas pogosto na mizah, tudi za praznike. Ponudimo ga lahko s polento, z njoki, fuži, drugimi testeninami (npr. bigoli) ali s praženim krompirjem.

Novo na portalu

cache/resized/f23e4f929e1276edc0cc2b2761a1dbd8.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/d1d8685af731a21ff37ab80fda8a6817.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ff40da65aaf45f55d00759b05d5ecabd.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/0da082dadf5d9d8900268a734cc367fd.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/8fbda58407092acf0f82c48bf0198024.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/297013aec5d82987697c70052b65a601.jpg
Cerkve in samostani

Na strani je 117 gostov in ni članov .

Top