Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit
Hroštole nekvašene Hroštole nekvašene

Hroštole nekvašene

Priprava (za 1. in 2.):

Moko z ostalimi naštetimi sestavinami zmešamo in dobro zgnetemo. Testo nato na fino razvaljamo, razrežemo na trake in oblikujemo po želji. Ocvremo v vročem olju in še tople posipamo s sladkorjem.

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    70 minut

    1.

    Potrebujemo:

    ½ kg bele moke, ščepec soli, 3 jajca, 20 g svinjske masti ali masla, 30 g sladkorja, kozarček tropinovca, naribano lupino ene limone, olje za cvrtje (nekoč so jih cvrli na svinjski masti) in sladkor za posipanje.

    2.

    Potrebujemo:

    ½ kg bele moke, 40 g masla, 3 žlice sladkorja, belo vino, 2 jajci, olje za cvrtje, sladkor za posipanje.

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Danes so hroštole v Istri med najbolj razširjenimi, pogostimi, znanimi in prepoznavnimi istrskimi sladicami.

Novo na portalu

cache/resized/6650e3667f9f8746ab825be376c1ae08.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/738838650dc47260ab400387e75771bd.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/ebb94b257960895cdfdbda8edc9d4c87.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/b0bdb1262f09d9c5ca9adc1f09643025.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/95066bfe644a116f2305acfb85334b81.jpg
Kulturne znamenitosti

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 157 gostov in ni članov .

Top