slhrendeit

Hitra omaka iz bučk in paradižnika

Priprava:

1. Paradižnike očistimo, če se nam ljubi, tudi olupimo, in narežemo na kocke. Mladih bučk ne lupimo, le narežemo na kocke. Sesekljamo čebulo in ločeno česen.
2. Segrejemo oljčno olje, popražimo čebulo, minuto ali dve, dodamo česen, in ko zadiši še bučke. Bučke se naj vsaj malo popečejo, nato jih zalijemo s paradižnikom.
3. Solimo in popramo po okusu, začinimo z origanom in pražimo pri blagi temperaturi. Paradižnik je dovolj sočen, da ni treba dodajati vode. Ponev lahko tudi pokrijemo in tako zadržimo tekočino, da se bučke zmehčajo, nato jo med mešanjem izparimo.
4. Odstavimo in dodamo svežo baziliko ter pustimo, da se omaka navzame njenega aromatičnega okusa.
5. Namesto svežega paradižnika bi lahko uporabili kozarec paradižnikove omake.
6. Omaka je lahko nadev za slane palačinke, prelijemo jo čez testenine ali z njo pripravimo preprosto poletno pico.

Vir: https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/bucke-35-receptov-za-glavne-jedi-priloge-prigrizke-shranke-sladice/

 

 

  • EXTRA_FIELDS_PRICE
    30 minut

    Količine za 2 osebi:

    – 2 velika paradižnika
    – 2 mladi bučki
    – čebula
    – česen
    – oljčno olje
    – sol
    – origano
    – poper
    – sveža bazilika

     

  • ENROLL_THIS_COURSES
  • Poletno kosilo ali večerja za dva.

Novo na portalu

cache/resized/d269af1e0eed3db7b5b484776b00d29b.jpg
Zelenjavne jedi
cache/resized/f0a32b23ff03d19ca8334e222b38e889.jpg
Pisana zgodovina
cache/resized/5f0462e711635e34c749e90b0defab70.jpg
Suhi zid dogaja
cache/resized/58008754f337ce7e4736094dd66d24d9.jpg
Kulturne znamenitosti

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Juhe
    Juhe
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 308 gostov in ni članov .

Top