Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit
Rižanski labirint Rižanski labirint

Rižanski labirint

Labirint se nahaja na Zvročku pri Bezovici.

Pri izviru reke Rižane pri t.i. Zvročku se poleg romarske cerkvice Device Marije, nahaja še ena posebnost. Gre za labirint, ki je posvečen reki Rižani in naj bi služil komunikaciji s kreatorjem. Labirint je narejen iz kamenja in je imitacija labirinta iz katedrale Notre Dame de Chartres. Vzorec je nastal leta 1201, posvečen pa je devici Mariji. Sestavljen je iz 12 krogov in 11 poti. V njemu je simbol križa in šest rož, ki predstavlja šest ravni obstajanja: mineralna, rastlinska, živalska, človeška, angelska in božanska, predstavlja pa tudi šest dni nastajanja sveta. Sestavlja ga 112 vdolbin in 113 vrhov, kar predstavlja v vsakem kvadrantu 28 vrhov, kar se povezuje z luninim mesečnim ciklusom.

Napotki za labirint:

1 - V labirintu in njegovi okolici se spoštuje tišina. V labirintu se ne pogovarja niti se ne preskakuje krogov ampak se sledi poti.

2 - Preden vstopimo v labirint se na vhodu ustavimo in nekajkrat globoko zadihamo.

3 - V labirint se vstopa z vzhoda, stopa se sproščeno in se pusti mislim, da tečejo .. ko sledite poti, skušajte biti pozorni na dihanje - na vsaki vdih in izdih. Na sredini labirinta se nekoliko ustavite, toliko kot menite, da je potrebno. Vsak ima svoj ritem in v labirintu lahko nekoga prehitimo ali pa nas kdo drug prehiti.

4 - Ko vstopate v labirint si lahko postavite vprašanje in labirint Vam bo dal odgovor. V labirintu ustvarjamo neposredni dialog z Univerzumom. Lahko zapustimo probleme in težave iz preteklosti in začnemo na novo kot prenovljeno bitje. Vsaka pot po labirintu je nova in nepozabna in tako prenovljeni in duhovno prebujeni lahko začnemo povsem novo pot.

5 - Ko pridete iz labirinta, se še nekaj časa prepustite tišini in razmišljanju. Prve poti po labirintu ne boste nikoli pozabili.

Sprehod po Rižanskem labirintu je namenjen očiščenju telesa navseh področjih. V središču labirinta spustimo vse svoje težave in skrbi ter iz labirinta pridemo energijsko očiščeni. Uporabniki Rižanskega labirinta pravijo, da naj bi labirint pomagal tudi pri sprejemanju pomembnih odločitewv. Ko vstopamo v labirint, si lahko postavimo vprašanje in labirint nam bo dal odgovor.

Vir: Združenje Zelena Primorska

Read 1959 times sreda, 01 november 2023 09:19