slhrendeit

Fritaja z jurčki

Priprava:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen, očiščene, oprane in na lističe
narezane gobe, premešamo, pokrijemo in dušimo. Ko se gobe zmehčajo in tekočina
izpari, dodamo sol, poper, sesekljan peteršilj, premešamo ter prelijemo z razžvrkljanimi
jajci. Pražimo, dokler jajca ne zakrknejo.

 Vir: Vir: Rabar (1983)

 

Additional Info

  • Čas priprave:: 15 minut
  • Sestavine:

    Količine za 1 osebo:
    12 dag jurčkov, 3 dag čebule, 1 strok česna, 2 jajci, 1,5 dag oljčnega olja, sol, poper,
    peteršilj.

     

  • Kratek opis: Fritaja je na Primorskem priljubljena jajčna jed, ki jo znajo naše none pripraviti na vse mogoče načine. Kadar nam gozdovi ponujajo svoje najokusnejše sadeže, je čas za uporabo recepta za pripravo božanske fritaje z jurčki. Ime izhaja iz italijanske besede "fritto", kar pomeni ocvrto. Prvotni oziroma osnovni recept je stepeno, posoljeno in poporano jajce ocvrto na oljčnem olju. Sicer se fritaje pripravijo z različnimi dodatki, glede na letni čas pač. Nekoč so bile običajno na mizi za večerjo ali marendo in so jih jedli s polento.
Read 659 times sobota, 22 januar 2022 09:23

Novo na portalu

cache/resized/d9383439946546eeb4089d4a63e080ec.jpg
Cerkve in samostani
cache/resized/dc9e08b4d91f9a3bc0e3fc6065143cce.jpg
Zgodbe (in spomini)
cache/resized/28a0ddfcea6a71d80d17f37216f7232f.jpg
Cerkve in samostani

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 90 gostov in ni članov .

Top