Divjega zajca vzamemo iz pajsa (razsola) , ga operemo pod tekočo vodo in dobro obrišemo. Razrežemo ga na manjše kose in damo v kozico na vroče olje ter posolimo. Premešamo, prilijemo malo vode in meso obračamo, da se lepo opeče. Ko je meso nekoliko popečeno, ga vzamemo iz kozice.
Na olju, v katerem smo popekli meso, popražimo sesekljano čebulo, česen in peteršilj ter po želji korenček. To dušimo med stalnim mešanjem. Dodamo žlico bele moke in premešamo, nato dodamo še šalšo, lovor, rožmarin, majaron in poper. Mešamo in še malo dušimo. Potem meso vrnemo v kozico in ga prelijemo z vodo ali juho. Počakamo, da zavre. Nato dolijemo osminko litra malvazije in dušimo naprej pri nizki temperaturi, dokler se meso povsem ne zmehča.
Na tak način pripravimo tudi fazanov in jerebičji šugo ali golaž. pa tudi meso kakšne druge divjadi.
Ponudimo s polento, njoki, žličniki, fuži, rezanci ali makaroni.
Vir: Istrska kuhinja, Alberto Pucer, založba Kmečki glas (2000) in http://www.koper.si/index.php?page=staticplus&item=2001262&tree_root=4