Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Fritaja s šparglji

Šparglje operemo in narežemo na 1 do 2 cm dolge koščke, in sicer od vrha navzdol, dokler je steblo mehko. Jih osušimo in damo v ponev na vroče olje, da spustijo sok in se tako zmehčajo. Solimo in popramo. Ko so šparglji mehki, dodamo stepena jajca, premešamo in cvremo, dokler jajca ne zakrknejo. Postrežemo z domačim črnim kruhom.

Additional Info

  • Čas priprave:: 40 minut
  • Sestavine:

    Šparglji

    oljčno olje

    sol

    poper

    domač črn kruh

  • Kratek opis: V preteklosti sta bili obmorska in celinska istrska kuhinja (v zaledju) ločeni, kar je seveda povsem razumljivo. Prva je temeljila po večini na ribah, mehkužcih in morskih sadežih, druga pa na testeninah in zelenjavi. Dandanes te ločitve ni več, zato lahko govorimo o istrski kuhinji. Lep primer stapljanja obalne kuhinje s tisto v zaledju so sipe z blitvo in polento. Fritaje lahko ločimo na mesne in zelenjavne. Zelenjavnih ali rastlinskih pa je cela paleta: s špargo, s peski (poganjki cvetov mladega rdečega česna), rdečim radičem, bučkami, čebulo (in šalšo), raznimi zdravilnimi rastlinami in zelišči itd. Naštetim lahko dodamo tudi koščke pancete ali pršuta.
Read 1281 times sobota, 22 januar 2022 09:26

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 286 gostov in ni članov .

Top