Sipe odpremo na trebušni strani, izvlečemo drobovje in trdo kost, operemo in zrežemo na manjše kose. Med čiščenjem sipe pazimo, da ne predremo vrečke s črnilom. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, sipe in peteršilj. Ob mešanju malo dušimo, dodamo riž, prepražimo, dodamo sipino črnilo, premešamo, prilijemo vino in enainpolkrat toliko vrele vode ali ribjega fonda, kot je bilo riža. Dodamo
začimbe ter dušimo dokler se riž ne zmehča. Po potrebi zalivamo z vodo ali fondom (rižota mora biti sočna). K rižoti ponudimo parmezan.
Sipina črna rižota
Additional Info
- Čas priprave:: 30 minut
-
Sestavine:
Količine za 4 osebe:
80 dag sip
30 dag riža
sipino črnilo
1 dl oljčnega olja
1 dl belega vina
15 dag čebule
2 dag česna
sol
poper
lovorjev list
rožmarin
peteršilj
4 dag ribanega parmezana