Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Sipina črna rižota

Sipe odpremo na trebušni strani, izvlečemo drobovje in trdo kost, operemo in zrežemo na manjše kose. Med čiščenjem sipe pazimo, da ne predremo vrečke s črnilom. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, sipe in peteršilj. Ob mešanju malo dušimo, dodamo riž, prepražimo, dodamo sipino črnilo, premešamo, prilijemo vino in enainpolkrat toliko vrele vode ali ribjega fonda, kot je bilo riža. Dodamo
začimbe ter dušimo dokler se riž ne zmehča. Po potrebi zalivamo z vodo ali fondom (rižota mora biti sočna). K rižoti ponudimo parmezan.

Additional Info

  • Čas priprave:: 30 minut
  • Sestavine:

    Količine za 4 osebe:

    80 dag sip

    30 dag riža

    sipino črnilo

    1 dl oljčnega olja

    1 dl belega vina

    15 dag čebule

    2 dag česna

    sol

    poper

    lovorjev list

    rožmarin

    peteršilj

    4 dag ribanega parmezana

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 210 gostov in ni članov .

Top