Iz naštetih sestavin zgnetemo testo, ga zavijemo v folijo in pustimo počivati pol ure. Nadev pripravimo tako, da v slani vodi kuhani, odcejeni in narezani špinači primešamo skuto, nariban ovčji sir ali zbrinc, malo olja, sol in poper ter vse dobro premešamo. Testo razvaljamo, nekoliko razvlečemo in premažemo z nadevom. Zavijemo v krpo, ki smo jo zmočili in potresli z drobtinami, ter približno pol ure kuhamo v slani vodi. Ko je
zavitek kuhan, ga odvijemo in narežemo na rezine. Nazadnje ga potresemo z naribanim parmezanom.
Zavitek s špinačo in skuto
Additional Info
- Čas priprave:: 40 minut
-
Sestavine:
Količine za 5 oseb:
Testo: 25 dag bele moke
1 jajce
6 dag oljčnega olja
sol
mlačna voda
Nadev: 50 dag špinače
10 dag skute
5 dag ovčjega sira ali zbrinca
oljčno olje
sol
poper.
Published in
Zelenjavne jedi