Dobro oprane klapavice damo v lonec in na močan ogenj. Občasno premešamo in ko se odprejo, iz školjk izvlečemo meso. Vodo, v kateri so se kuhale školjke, prihranimo za kasneje. Na polovici olja prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na drobno zrezane glave in lovke lignjev, prepražimo, dodamo riž, prilijemo 1,5 dl vode od klapavic, solimo, popramo in dušimo, dokler se riž ne zmehča. V rižoto zmešamo klapavice. Z zmesjo napolnimo lignje. Odprtine zapremo z zobotrebci. Lignje povaljamo v moki, jih opečemo na preostalem olju ter preložimo v drugo posodo. V olje damo sesekljan česen, olupljen, na kocke narezan paradižnik, dolijemo vino, malo vode ali ribjega fonda ter prevremo. V omako vložimo lignje in jih dušimo približno 10 minut.
Polnjeni kalamari
Additional Info
- Čas priprave:: 40 minut
-
Sestavine:
Količine za 5 oseb: 75 dag očiščenih lignjev, 50 dag klapavic, 1,5 dl oljčnega olja, 10 dag riža, 20 dag čebule, 2 dag česna, 20 dag svežega paradižnika, peteršilj, 1,5 dag moke, 3 dl belega vina, poper, sol.