Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Polnjeni kalamari

Dobro oprane klapavice damo v lonec in na močan ogenj. Občasno premešamo in ko se odprejo, iz školjk izvlečemo meso. Vodo, v kateri so se kuhale školjke, prihranimo za kasneje. Na polovici olja prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na drobno zrezane glave in lovke lignjev, prepražimo, dodamo riž, prilijemo 1,5 dl vode od klapavic, solimo, popramo in dušimo, dokler se riž ne zmehča. V rižoto zmešamo klapavice. Z zmesjo napolnimo lignje. Odprtine zapremo z zobotrebci. Lignje povaljamo v moki, jih opečemo na preostalem olju ter preložimo v drugo posodo. V olje damo sesekljan česen, olupljen, na kocke narezan paradižnik, dolijemo vino, malo vode ali ribjega fonda ter prevremo. V omako vložimo lignje in jih dušimo približno 10 minut.

Additional Info

  • Čas priprave:: 40 minut
  • Sestavine:

    Količine za 5 oseb: 75 dag očiščenih lignjev, 50 dag klapavic, 1,5 dl oljčnega olja, 10 dag riža, 20 dag čebule, 2 dag česna, 20 dag svežega paradižnika, peteršilj, 1,5 dag moke, 3 dl belega vina, poper, sol.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 56 gostov in ni članov .

Top