Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Brodet 2

Ribe zrežemo na kose, jih solimo, povaljamo v moki in na hitro opečemo. Sesekljano čebulo prepražimo, dodamo česen, lignje ali sipe, rakce, prepražimo, dodamo paradižnik, ki smo ga olupili in narezali na kocke, prilijemo ribji fond ali vodo. Dodamo peteršilj in začimbe, prilijemo vino ter vse skupaj zlijemo na ribe. Počasi dušimo 10-15 minut.

Additional Info

  • Čas priprave:: 100 minut
  • Sestavine:

    Količine za 5 oseb:

    1,25 kg očiščenih belih in modrih rib

    mehkužcev, rakov in školjk

    0,8 dl oljčnega olja

    25 dag čebule

    3 dag česna

    30 dag svežega paradižnika ali pelatov

    4 dag moke

    1,5 dl belega vina

    ribji fond za zalivanje

    sol

    poper

    peteršilj

    lovor

  • Kratek opis: Ime brodet izvira iz italijanske besede "brodo", ki pomeni juha. Sprva je bila to juha z vkuhanimi stepenimi jajci in kruhom, okisana z limoninim sokom. "Ribjo juho" oziroma ribji pbrodet pa so jo kot revno in preprosto jed iznašli ribiči Severnega Jadrana Sprva so jed pripravljali iz manjših in manj kvalitetnih rib, tistih ki jih po ulovu niso mogli prodati. Včasih, da je bila jed okusnejša, so vanjo dali kuhati celo morske kamne poraščene z algami in školjkami. Skratka, brodet je izvrstna ribiška morska jed, vendar jo vsak pripravi nekoliko drugače. Pripravimo ga z raličnimi vrstami rib, med katerimi naj ne bo manjkala škarpena, pa mehkužci, školjke itd. Kvaliteta je torej odvisna od vrste rib, pripave in začimb.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 87 gostov in ni članov .

Top