Iz kvasa, žlice sladkorja, dveh žlic moke in 0,5 dl mleka naredimo kvasec. Vzhajanega zlijemo k presejani in ogreti moki ter ga vanjo zamešamo. Posebej raztopimo maslo, dodamo preostalo mlačno mleko, rumenjake, sladkor, sol in žganje. Dobro zmešamo in vlijemo k moki. Stepamo. Preden testo postane gladko, dodamo še očiščene rozine ali naribana jabolka. Nato ga pomokamo, pokrijemo in postavimo na toplo, da vzhaja. V
primerni posodi segrejemo olje, v katero pomočimo žlico, da se testo ne oprijemlje. Oblikujemo fritole in jih vlagamo v vroče olje ter zlato rumeno ocvremo. Fritole morajo v olju plavati, zato jih v posodi ne sme biti preveč naenkrat. Še vroče potresemo s sladkorjem v prahu. Na podoben način lahko pripravimo fritole z naslednjimi sestavinami: 50 dag bele moke, 3 dag kvasa, 7 dag sladkorja, sol, 12 dag rozin (namočenih v rumu), 5 dag pinjol, naribana lupina ene limone, 0,5 dl ruma ali ropinovca, olje za cvrenje in sladkor za posipanje.
-
EXTRA_FIELDS_PRICE
80 minut
Količine za 10 oseb:
50 dag moke
3 dag kvasa
2,5–3 dl mleka
7 dag sladkorja
2 dag masla
sol
2 rumenjaka
0,5 dl ruma ali žganja
8 dag rozin
ali 25 dag naribanih jabolk
olje za cvrenje.
-
ENROLL_THIS_COURSES