Testo: Iz kvasa, žličke sladkorja, žlice moke in 0,5 dl mlačnega mleka naredimo kvasec. Damo ga na toplo. Vzhajanega zlijemo k presejani in ogreti moki. Posebej raztopimo maslo, mu dodamo mleko, 1 celo jajce in 2 rumenjaka, sol, sladkor, vanilin. Mešanico dodamo moki. Stepamo, da postane testo po površini gladko, v notrajosti pa elastično, ter se loči od posode in kuhalnice. Testo pomokamo, pokrijemo ter
postavimo vzhajat na toplo. Narasti mora vsaj za enkratno količino. Nadev: Jabolka olupimo, na grobo naribamo, dodamo mlete orehe, rozine (ki smo jih namočili v rumu), sladkor, tropinovec ali rum, drobtine in cimet. Dobro premešamo. Testo na tanko razvaljamo, ga premažemo z nadevom, zvijemo in položimo v pomaščen model za peko. Pustimo ga na hladnem približno eno uro, nato ga premažemo z razžvrkljanim jajcem in damo v srednje vročo pečico. Pečemo od 50-60 minut. Ko je potica pečena, jo posujemo s sladkorjem za posipanje.
-
EXTRA_FIELDS_PRICE
180 minut
Količine za 15 kosov potice:
Testo:
50 dag bele moke
2,5 dag kvasa
2 dag masla
2,5 dl mleka
6 dag sladkorja
1 vanilin
2 jajci in 2 rumenjaka
sol
naribana limonina lupina.
Nadev:
1kg jabolk
20 dag orehov
5-10 dag rozin
8 dag sladkorja
-
ENROLL_THIS_COURSES