Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Piranski brancin Fonda z rožmarinom na žaru

Posušen ali svež rožmarin namočimo v oljčno olje. Očiščenega brancina posolimo in premažemo z oljčnim oljem, v katerem smo prej namakali rožmarin. Pripravimo žar na pravilno temperaturo za pečenje. Ko ribo položimo na segreto mrežico žara, mora zacvrčati. Pomembno je, da temperatura ni ne previsoka in ne prenizka. Zaradi previsoke temperature se riba namreč običajno zažge, zaradi prenizke pa izsuši. Ribo najprej pečemo na eni strani 15 – 20 minut. Med tem ribe ne premikamo ali obračamo. Na drugo stran jo obrnemo šele, ko postane oko na zgornji strani ribe motno. Nato jo pečemo še nadaljnjih 10 – 15 minut. Manjše ribe pečemo krajši čas, na vsaki strani od 5 do 10 minut. Med peko ribo večkrat pokapamo z oljčnim oljem ali jo premažemo z vejico rožmarina, namočeno v olje, s čimer preprečujemo, da bi se riba med pečenjem izsušila. Preden ribo vzamemo z žara, preverimo na najdebelejšem mestu (običajno stičišče trupa in glave, torej tam, kjer so bile škrge), če ni več vidne krvi - takrat je riba pečena.
RIPOROČENA PRILOGA
blitva s krompirjem; na žaru pečene bučke, jajčevci ter popečeni kruhki, premazani s česnom in oljčnim oljem; polentini kruhki.

Za več informacij glejte Vir: http://www.fonda.si/sl/kulinarika/recepti/recepti-none-nelle

Additional Info

  • Čas priprave:: 60 minut
  • Sestavine:

    4 brancine po 300 do 500 g

    vejica rožmarina (najbolje svežega)

    oljčno olje

    sol

    sveže mlet poper

    Po želji potrebujemo tudi:

    Tržaška omaka (nikoli je ne prelivamo čez ribo, ponudimo jo ločeno.)

  • Kratek opis: Izjemno okusen način priprave brancina. Rahel pridih po dimu da ribjemu mesu, pečenemu nad ognjem, še posebej zanimiv okus.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 258 gostov in ni članov .

Top