Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

Piranski brancin Fonda s krompirjem v pečici

Krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine (kolobarje), ga po okusu posolimo in popopramo, dodamo oljčno olje in na drobno narezano čebulo in na lističe narezan česen. Pretresemo v pekač in vse enakomerno porazdelimo ter pečemo 10 – 20 minut pri 220 stopinjah v predhodno ogreti pečici. Med tem pripravimo ribo. Oluskanega in očiščenega brancina osušimo s papirnato brisačo. Na eni strani ribo 3- do 5-krat zarežemo do 5 milimetrov globoko v kožo, nato jo posolimo in popopramo. Po želji damo lahko v trebušno votlino vejico rožmarina, najbolje svežega. Po 10 – 20 minutah peke položimo ribo na krompir, tako da je zarezana stran obrnjena navzgor, in jo prelijemo z oljčnim oljem. Pekač prekrijemo s kosom aluminijaste folije in ga ponovno prestavimo v pečico na 220 stopinj. Po 30 minutah odstranimo aluminijasto folijo. Pečemo nadaljnjih 10 minut. Nato ribo in krompir zalijemo s približno 1 dl suhega belega vina in pečemo še 5 – 6 minut. Po končani peki ribo in prilogo serviramo. Z nožem ali vilicami zarežemo na hrbtu ob hrbtnih plavutih od glave do repa, na trebušni strani kožo zarežemo tik ob trebušnih plavutih do repa. Meso zgornje strani ribe serviramo. Nato odstranimo kosti in glavo (poleg velike hrbtenične kosti so kosti predvsem v steni trebušne votline, ob trebušnih, prsnih in hrbtnih plavutih) in očistimo meso še z druge strani ribe. Če je riba ravno prav pečena, se meso ne prijema kosti in kože.

Za več informacij glejte Vir: http://www.fonda.si/sl/kulinarika/recepti/recepti-none-nelle

Additional Info

  • Čas priprave:: 60 minut
  • Sestavine:

    4 piranske brancine po 300 do 500 g

    krompir

    oljčno olje

    česen

    čebula

    sol

    sveže mlet poper

    Po želji potrebujemo tudi:

    vejica rožmarina (najbolje svežega)

  • Kratek opis: Tako pripravljena riba in krompir sta odlična.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 84 gostov in ni članov .

Top