Očiščeno in osušeno ribo damo na pekač in jo osolimo, malo popopramo in premažemo z oljčnim oljem (tudi notranjost trebušne votline), po želji damo lahko v trebušno votlino vejico rožmarina, najbolje svežega. V skledi pripravimo na kose narezan krompir, na četrtine narezane šampinjone, na prstane narezane olive, na lističe narezan česen, sol, poper, na majhne koščke narezan (zdrobljen) rožmarin in oljčno olje. Za popestritev lahko tej mešanici po želji namesto šampinjonov dodamo tudi drugo zelenjavo, kot je na primer na kose narezan paradižnik, na trakove narezana paprika, na trakove narezane bučke. Vsebino sklede dobro premešamo, da se vse sestavine lepo porazdelijo in vse skupaj pretresemo v pekač. Krompir razporedimo enakomerno po celem pekaču, tudi pod ribo. Pekač prekrijemo s kosom aluminijaste folije in ga prestavimo v predhodno ogreto pečico. Brancina (1 kg) pečemo pri 180 stopinjah v predhodno ogreti pečici približno 45 – 50 minut (oziroma dokler ni pečen krompir - preden pekač vzamemo iz pečice, preizkusimo z vilicami, ali je krompir pečen). Prvih 30 – 35 minut peke naj bo pekač prekrit s folijo, ki jo nato odstranimo in ribo pečemo še nadaljnjih 15 minut. Po končani peki ribo in prilogo serviramo. Z nožem ali vilicami zarežemo na hrbtu ob hrbtnih plavutih od glave do repa, na trebušni strani kožo zarežemo tik ob trebušnih plavutih do repa. Meso zgornje strani ribe serviramo. Nato odstranimo kosti in glavo (poleg velike hrbtenične kosti so kosti predvsem v steni trebušne votline, ob trebušnih, prsnih in hrbtnih plavutih) in očistimo meso še z druge strani ribe. Če je riba ravno prav pečena, meso lahko odstopi od kosti in kože.
Za več informacij glejte Vir: http://www.fonda.si/sl/kulinarika/recepti/recepti-none-nelle