Iz aluminijaste folije izdelamo štiri ladjice in vanje položimo fileje brancina, ki smo jih prej osušili s papirnatimi brisačami. Po okusu posolimo in popopramo ter dodamo malo oljčnega olja. Folije na robovih zapognemo oziroma zatesnimo in ladjice postavimo na pekač. Pečemo 30 minut v pečici ogreti na 200 stopinj. V kolikor želimo ribo pripraviti na pari, damo v spodnji del pečice ploščato posodo z vodo. Poleg fileja brancina lahko po želji v ladjico položimo na rezine narezano čebule, na lističe narezan česen, peteršilj, košček masla, oljčno olje, malo dobrega belega vina, rezino limone, kuhan krompir v kosih ali kuhano in prepraženo zelenjavo. Jed bo tako okusnejša, preglasili pa bomo nežen in izjemen okus svežega piranskega brancina. Pečeno ribo lahko serviramo kar v ladjici, ki jo na vrhu lično odpremo. Lahko pa ladjico razdremo in njeno vsebino razporedimo po krožniku.
PRIPOROČENA PRILOGA:
kuhan krompir v kosih
kuhana zelenjava prepražena na maslu ali oljčnem olju (brokoli, korenček, blitva, por, bučke).
Za več informacij glejte Vir: http://www.fonda.si/sl/kulinarika/recepti/recepti-none-nelle