Spletno stran prenavljamo. Vsa vsebina še ni na voljo na novi spletni strani vendar jo aktivno dodajamo. Hvala za razumevanje.

Za ogled kliknite na spodnji gumb.

Ogled nove strani...
slhrendeit

File Fonda piranskega brancina v ladjici

Iz aluminijaste folije izdelamo štiri ladjice in vanje položimo fileje brancina, ki smo jih prej osušili s papirnatimi brisačami. Po okusu posolimo in popopramo ter dodamo malo oljčnega olja. Folije na robovih zapognemo oziroma zatesnimo in ladjice postavimo na pekač. Pečemo 30 minut v pečici ogreti na 200 stopinj. V kolikor želimo ribo pripraviti na pari, damo v spodnji del pečice ploščato posodo z vodo. Poleg fileja brancina lahko po želji v ladjico položimo na rezine narezano čebule, na lističe narezan česen, peteršilj, košček masla, oljčno olje, malo dobrega belega vina, rezino limone, kuhan krompir v kosih ali kuhano in prepraženo zelenjavo. Jed bo tako okusnejša, preglasili pa bomo nežen in izjemen okus svežega piranskega brancina. Pečeno ribo lahko serviramo kar v ladjici, ki jo na vrhu lično odpremo. Lahko pa ladjico razdremo in njeno vsebino razporedimo po krožniku.

PRIPOROČENA PRILOGA:
kuhan krompir v kosih
kuhana zelenjava prepražena na maslu ali oljčnem olju (brokoli, korenček, blitva, por, bučke).

Za več informacij glejte Vir: http://www.fonda.si/sl/kulinarika/recepti/recepti-none-nelle

Additional Info

  • Čas priprave:: 60 minut
  • Sestavine:

    800 g fileja piranskega brancina

    sol

    sveže mlet poper

    kapre

    aluminijasto folijo (ali papir za peko

    ) Po želji potrebujemo tudi:

    čebulo narezano na rezine

    česen, narezan na lističe

    peteršilj

    oljčno olje

    belo vino

    košček masla

    rezino limone

  • Kratek opis: Riba, pripravljena v foliji, zadrži večino sokov, zato je njeno meso sočno in zelo dobro. Jedi se ne dodaja maščob.

Novo na portalu

cache/resized/2b0220451323c657bff424128f4c2e0b.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/ccaa06b732b04cfa1c3fbf42c26b2aa6.jpg
Kulturne znamenitosti
cache/resized/f9ddf6351f21430ea86e90da7faa6ef4.jpg
Zgodovinski kraji, gradovi in utrdbe
cache/resized/d88d9fe8b5e1a677c1a569cd33ab8984.jpg
Slovenska istra
cache/resized/ab03b41f423d0b604a07060646c54e6c.jpg
Slovenska istra
cache/resized/27c31facb3d18470141cf5e4bb92f316.jpg
Skozi zgodovino

Recepti

  • Ribje jedi
    Ribje jedi
  • Mesne jedi
    Mesne jedi
  • Zelenjavne jedi
    Zelenjavne jedi
  • Testenine
    Testenine
  • Marmelade, sokovi, sladice
    Marmelade, sokovi, ...

Na strani je 105 gostov in ni članov .

Top