Telečji žgvacet: Meso narežemo na kocke in prepražimo na olju. Dodamo sesekljano čebulo, prepražimo, nato dodamo na kocke narezan paradižnik, strt česen, naribano zeleno, majaron, baziliko, sol in poper. Ob občasnem dolivanju vode dušimo, dokler se ne zmehča. Pustimo, da vsa tekočina izhlapi, dodamo moko, premešamo, dolijemo vino in toliko vode, da prekrije meso. Kuhamo še 5-10 minut na zmernem ognju, dodamo
peteršilj in serviramo s fuži. Fuži: Moko presejemo, dodamo razžvrkljano jajce, sol in toliko vode, da zamesimo gladko testo. Testo gnetemo tako dolgo, da postane elastično in se ne oprijemlje rok in deske. Zavijemo ga v folijo in pustimo počivati pol ure. Razvaljamo ga v čim tanjše testene krpe in izrežemo kvadratke 4 x 4 cm. Fuže napravimo tako, da dva nasprotna vogala prepognemo proti sredini in ju pritisnemo, da se zlepita. Fuže kuhamo v slanem kropu okrog 8 minut, jih odcedimo, oplaknemo z vodo in zabelimo z oljčnim oljem.
-
EXTRA_FIELDS_PRICE
70 minut
sol, poper
-
ENROLL_THIS_COURSES