• leccino,
• istrska belica,
• ascolana,
• maurino,
• štorta,
• črnica,
• buga.
Olje je na voljo je v steklenih amforah po 0,25 ali 0,5 litra, v steklenicah po 0,75 litra ter v plastičnih posodah z ročko po 1 ali 3 ali 5 litrov.
Del oljk sort leccino, ascolana in štorta pa ne gre v torkljo, ampak jih uporabimo za vlaganje. Plodovi leccino, ki so srednje debeli, gladke površine in temnovijoličaste do črne barve. Najprej jih dehidriramo s sečoveljsko soljo, nato jih vložimo v naše olje. Po tem receptu dobimo zelo okusno delikateso. Sorti ascolana in štorta oberemo že oktobra, da začnemo z dolgotrajnim postopkom razgrejevanja le-teh v morski vodi. Čez nekaj mesecev tudi te olke lahko vložimo v naše olje in jih ponudimo kot okusno prilogo različnim narezkom.
Naša olja in oljke so prejela več nagrad in prizanj, nazadnje na Maslini Split 2009, in sicer zlato medaljo za olje ter posebno priznanje za izdelke iz oljčnih plodov
Vinarstvo
Refošk Slavec, kakovostno suho rdeče vino, 3. mesto v Marezigah 2005 in 2006, Zlata medalja in Najboljši mladi refošk Vinaistra 2011, Diploma odličnosti z bronasto medaljo 2012.
Malvazija Slavec, kakovostno suho belo vino, Županovo vino Občine Izola 2007, drugi spremljevalec leta 2011, Zlata medalja v Marezigah 2011, Srebrna medalja v Marezigah 2012.
Rumeni muškat Slavec, kakovostno belo posladko vino, Zlata medalja Marezige 2013.
Cipro Slavec (črni muškat), avtohtona istrska sorta, polsadsko vino, Županovo vino Občine Izola 2011, Prvak kategorije sladkih vin v Marezigah 2011, Zlata medalja Marezige 2013.
Maločrn Slavec, istrska sorta, kakovosten suh rose.
Refoškov liker Slavec iz kakovostnega rdečega vina, vendar le v omejenih količinah, za posebne priložnosti.
Kje smo?
Kmetija Slavec je na Kocini, zaselku pri Šaredu nad Izolo. Točen naslov je Šared 44, 6310 Izola. Peljete se mimo cerkvice Sv. Jakoba na Šaredu v smeri proti Šmarski cesti.
Še več pa na tej povezavi.
Vir:
http://kmetija-slavec.blogspot.si/
http://www.izola.eu/index.php?page=documents&item=336&tree_root=2