Restavracija in vinoteka Brič

Gostišče Brič se nahaja na Bivju, natančneje na stari cesti iz Kopra proti Ljubljani. Restavracija slovi po prijazni postrežbi in specialitetah, kot so hladni krožnik "solata iz morskega vrta", fuži po istrsko, brancini v soli in ostalo.


Pred restavracijo je večje parkirišče, poleg notranjega dela pa vas poleti vabita tudi terase in vrt. Občutek domačnosti in udobja privablaja obiskovalce k druženju s prijatelji ter poslovnimi partnerji na kulinarične dobrote.

V prijetnem ozračju restavracije in na terasi obdani s cvetjem, boste uživali ob okusnih jedeh, ki vam bodo skupaj z izborom vrhunskih primorskih vin Brič priredile pravo poezijo okusov.

Na raznolikem jedilniku so tradicionalne jedi ter jedi istrske kuhinje, dnevno sveže ribe in morski sadeži ter razne mesne specialitete. Sladokusci boste malokje našli splet tako prefinjenih jedi zanimivih okusov. Presenentili vas bomo tudi z domiselno uporabo sezonskih sestavin in posebno ponudbo, prilagojeno letnemu času.

Čar druženja ob izbranih okusih boste občutili ob slastnem kosilu ali romantični večerji, na družabnih srečanjih, poročnih slavjih ali drugih praznovanjih, ki jih bomo samo za vas pripravili v naši restavraciji. Obisk restavracije Brič priporočamo tudi za poslovna kosila in zaključene družbe, ki lahko izbirajo med meniji različnih cenovnih razredov ali pa vam pripravimo ponudbo po vaši želji.

Kdo smo:
Smo

podjetje BRIČ d.o.o., ki ima v lasti vinogradniško posestvo Brič. Obdani s stoletnimi hrasti in kostanji ter oljčnimi nasadi, na tleh, ki v zadnjih petnajstih letih niso čutile sledi kultivacije, smo od leta 1998 do 2000 na 37 ha obdelane površine na novo zasadili vinograde s cca 153.000 trtami. Po projektu profesorja Borisa Podrecce smo zgradili eno najsodobneje opremljenih kleti za predelavo grozdja v vrhunska vina ter lastno polnilno linijo.

Vinogradi in lega:
Posestvo Brič se nahaja na enem izmed gričev slovenske Istre, tik ob slovensko hrvaški meji nad krajinskim parkom Dragonja. 37 ha vinogradov v enem kosu se nahajaja od 270 m do 350 m nadmorske višine, zaradi katerega je moč čutiti vpliv tako mediterana kot kontinenta.

Vključeni smo v integrirano pridelav, kar pomeni, da gnojimo in škropimo samo s sredstvi, ki dovoljuje integrirano varstvo za kar smo pridobili tudi ustrezen certifikat.

Posadili smo 4000 trt/ha katere način vzgoje je dvojni guyot in s tem obremenitev 1,5 do 2 L na trto.

Po zaslugi te edinstvene lege, ki nam omogoča popolnoma ekološko vzgojo vinograda, s spoštovanjem do narave in upoštevanjem tradicije, pridelujemo vrhunska vina Brič. Naravna vina ob katerih lahko v pravem pomenu in z užitkom rečemo »na zdravje«

Ponudba vina

malvazija in refošk

Ponudba hrane
- hladni krožnik "solata iz morskega vrta"
- fuži po istrsko
- brancini v soli

Podrobnosti poti:

No. of Adults ():
No. of Childrens ():
No. of Senior Citizens ():

Ponastavi

Podrobnosti poti:

No. of Adults ():
No. of Childrens ():
No. of Senior Citizens ():

Google zemljevid

Cena celotne poti:

Skupna razdalja:

Podpirajo nas