
Izletniška kmetija Vovk Osp
Izletniška kmetija VOVK ponuja prostor za kampiranje (camp) in tipično lokalno hrano (jedi na žaru, sezonske jedi, priloge: krompir, zelje, repa, domači narezek pršut, panceto, vratovino) in deželna vina.
Pod Kraškim robom v Osapski dolini leži vas OSP, svetovno znana po kraških udorih.Vas OSP je svetovno znana Meka plezalcev od povsod.
Kamp je odprt vse leto in je primeren tudi za družine, ki si želijo mir in neokrnjeno naravo. Od slovenske obale smo oddaljeni 10 minut vožnje z avtomobilom.
Kulinarična ponudba
HLADNE PREDJEDI:
mešani narezek (pršut, panceta, sir, olive)
piščančji trakci na rukoli s paradižnikom, parmezanom in jogurtovim prelivom
Caprese malo drugače (mladi sveži sir na rukoli, paradižniku, s svežo baziliko in olivami)
TOPLE PREDJEDI:
fuži / njoki / polenta (s paradižnikovo omako, s 4 siri, z jurčki in divjačinskim golažem)
popečena polenta z gorgonzolo, jurčki in zelišči
popečeni melancani z mocarelo in svežo baziliko
GLAVNE JEDI:
mešano meso na žaru z zelenjavo in krompirjem
piščančji file v gobovi omaki in krompirjem
ombolo (svinjski kare) s kajmakom in pršutom ovit v panceto s krompirjem
zelenjavni krožnik z mladim popečenim sirom
SOLATE:
zelena solata
mešana sezonska solata
paradižnikova solata s čebulo
kumarična solata s česnom
fižolova z jajčkom in čebulo
SENDVIČI:
s pršutom
s panceto
s pršutom in sirom
s sirom
čevapčiči / pleskavica v lepinji s kajmakom in čebulo
piščančji trakci v lepinji s solato, paradižnikom in jogurtovim prelivom
SEZONSKE JEDI:
jedi s divjimi Osapskimi šparglji
jelenji zrezki v naravni omaki s
divji odojek v pečici s krompirjem
SLADICE:
za vse sladokusce poskrbimo s palačinkami, z raznoraznimi čokoladnimi pecivi ter sadnimi, s sadjem iz domačega sadovnjaka.
Ob sladici prija hišni domači digestiv.
- Prenočišča:DA
- Telefon:05 659 06 00
- GSM:040 167 787
- E-pošta:info@kmetija-vovk-osp.si
- Spletni naslov:kmetija-vovk-osp.si
- Pošta:6275 Črni Kal
- Naslov:
Osp 20
- Naziv:Izletniška kmetija Vovk
- Vrsta gostinskega objekta:Turistična kmetija
Vir: