
Gostilna Bujol
V obmorskem kraju na sredini slovenske obale mrgoli restavracij in oštarij, ki ponujajo jedi na osnovi morskih sadežev. Dober glas, ki - kot pravijo - seže v deveto vas, pa je svetoval oštarijo Bujol.
Gostilno, ki stoji v neposredni bližini Manziolijevega trga že 25 pomladi, je leta 2009 prevzel Alen Pušpan. Alen je pred tem izkušnje nabiral v družinskem podjetju Saladia, ki se je ukvarjalo s pripravo delikatesnih morskih jedi. Prav s slednjimi se najraje pohvalijo v pristni gostilni v središču Izole.
Bujol lahko hkrati gosti 40 oseb na pokriti zunanji terasi in še dodatnih 25 v okusno opremljenem notranjem prostoru. Ob jedeh, ki jih pripravlja kuharica Vesna Miailovič, lahko uživate vsak dan med 11. in 23. uro, z izjemo ponedeljka in torka.
Za vse tiste, ki morda niste vedeli, bujol je v lokalnem narečju posoda, ki jo ribiči na barkah uporabljajo za odlivanje vode.
V Bujolu stavijo na izbor domačih delikatesnih predjedi, to so sardoni v limoni, marinirana sardela v kisu in oljčnem olju, domači bakala ter jadranska hobotnica v solati. Priporočajo pa tudi jedi na osnovi dnevnega izlova ribe iz slovenskega morja, bakalajev golaž, brodet in bobiče.
Izbor vin temelji na proizvajalcih iz izolskega zaledja, poleg slednjih pa hranijo buteljke z žlahtno kapljico iz celotne slovenske in hrvaške Istre.
Priprava hrane
Gostilna Bujol
Delovni čas
sreda - nedelja: 11.00 - 24.00
Ponedeljek, torek zaprto
Dodatne informacije:
- GSM: 041 799 490
- E-pošta: bujolizola@gmail.com
- Naslov: Verdijeva 10
- Pošta: 6310 Izola
Vir:
http://www.enavtika.si/Gostilna_Bujol
http://www.regionalobala.si/novica/v-izolski-gostilni-bujol
http://www.izola.eu/index.php?page=documents&item=296&tree_root=2