Gostilna Bujol

V obmorskem kraju na sredini slovenske obale mrgoli restavracij in oštarij, ki ponujajo jedi na osnovi morskih sadežev. Dober glas, ki - kot pravijo - seže v deveto vas, pa je svetoval oštarijo Bujol.


Gostilno, ki stoji v neposredni bližini Manziolijevega trga že 25 pomladi, je leta 2009 prevzel Alen Pušpan. Alen je pred tem izkušnje nabiral v družinskem podjetju Saladia, ki se je ukvarjalo s pripravo delikatesnih morskih jedi. Prav s slednjimi se najraje pohvalijo v pristni gostilni v središču Izole.

Bujol lahko hkrati gosti 40 oseb na pokriti zunanji terasi in še dodatnih 25 v okusno opremljenem notranjem prostoru. Ob jedeh, ki jih pripravlja kuharica Vesna Miailovič, lahko uživate vsak dan med 11. in 23. uro, z izjemo ponedeljka in torka.
Za vse tiste, ki morda niste vedeli, bujol je v lokalnem narečju posoda, ki jo ribiči na barkah uporabljajo za odlivanje vode.

V Bujolu stavijo na izbor domačih delikatesnih predjedi, to so sardoni v limoni, marinirana sardela v kisu in oljčnem olju, domači bakala ter jadranska hobotnica v solati. Priporočajo pa tudi jedi na osnovi dnevnega izlova ribe iz slovenskega morja, bakalajev golaž, brodet in bobiče.

Izbor vin temelji na proizvajalcih iz izolskega zaledja, poleg slednjih pa hranijo buteljke z žlahtno kapljico iz celotne slovenske in hrvaške Istre.

Priprava hrane
Gostilna Bujol

je prava posebnost med gostilnami na obali. Nudi izjemno svežo hrani, ki je pripravljena preprosto na tipičen slovenski primorski način. Gostilna ima v lasti nekaj starodavnih receptov, ki datirajo več kot 100 let nazaj in so prava skrivnost. Najbolj skrivnosten je njihov bakalar, katerega recept se prenaša iz generacije v generacijo. Obvezno ga morate poizkusiti. Če vam bo všeč, pa vam ga pripravijo tudi za domov. Prav tako morate obvezno poizkusiti file inčunov v olivnem olju. Posebnost gostilne so tudi kalamari s čebulo, ki jih ne boste dobili nikjer drugje. Mogoče deluje nekoliko nenavadno, vendar, ko jih boste poizkusili, boste takoj ugotovili, da gre za izjemno kombinacijo okusov. Poleg okusnih jedi vam bodo v gostilni postregli tudi z doma pečenim kruhom in izjemno kvalitetnim vinom, ki je pridelano v sami okolici Izole. Gostilna in njihove jedi so pravi ambasador Izole, izolske tradicije in izolske kulinarike. Vsaka jed v gostilni je nekaj posebnega. Enostavno je potrebno poizkusiti vse!

Delovni čas
sreda - nedelja: 11.00 - 24.00

Ponedeljek, torek zaprto

Dodatne informacije:
- GSM: 041 799 490

- E-pošta: bujolizola@gmail.com

- Naslov: Verdijeva 10

- Pošta: 6310 Izola

 

Vir:
http://www.enavtika.si/Gostilna_Bujol
http://www.regionalobala.si/novica/v-izolski-gostilni-bujol
http://www.izola.eu/index.php?page=documents&item=296&tree_root=2

Podrobnosti poti:

No. of Adults ():
No. of Childrens ():
No. of Senior Citizens ():

Ponastavi

Podrobnosti poti:

No. of Adults ():
No. of Childrens ():
No. of Senior Citizens ():

Google zemljevid

Cena celotne poti:

Skupna razdalja:

Podpirajo nas